יום הולדת לילדות - חדר החלומות של מיכל - חטיף פצפוצי אורז במרשמלו ליום הולדת
 

חטיף פצפוצי אורז במרשמלו ליום הולדת - מתכון

​מתכון לחטיף פצפוצי אורז קריספי - Rice Krispies Treats


תעסוקה לימי החופש הארוכים

איך מכינים חטיף פצפוצי אורז מרשמלו ורוד ליום הולדת בנות?


לילך שלי גדלה בקליפורניה, וכמו כל ילד/ה בגילה, שגדל שם,
גם היא למדה לאהוב את חטיף פצפוצי האורז הורוד שהיינו פוגשים בסופר מידי פעם.
אני חושבת שבמסגרת ההגבלות שהטלנו על אכילת מתוק וסוכר,
יצא שהיא לא ממש אכלה המון מן החטיף הורוד שנראה לה כממתק השווה ביותר אז!



מקור

כאן חיתוכי לבבות בשתי שכבות דקות עליהן קישטו בשוקולד לבן צבוע בורוד.
עם פסים של זילופי שוקולד מעל

עכשיו כשאני מחפשת ממתקים חדשים לקשט בהם את השולחנות המתוקים שלי,
לא פעם נתקלתי בסרטונים המזכירים את החטיף האהוב על הילדה הקטנה 
שלילכי היתה אז.

הפעם החלטתי גם אני לנסות, מצאתי באינטרנט מתכון, שכרגיל שיניתי מעט,
והכנתי לאחד מימי ההולדת האחרונים.

המתכון לפצפוצי אורז במרשמלו:
  • 50 גר' חמאה
  • 300 גר' מרשמלו קטן
  • 200 גר' פצפוצי אורז (לבן או חום לבחירתך)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אפשרויות לקישוט: שוקולד צ'יפס, סוכריות צבעוניות בצבע אחד,
    או בכמה צבעים
אופן ההכנה:
  • שמני תבנית קטנה/בינונית למניעת הדבקות 
  • הכניסי את החמאה לסיר כבד והמיסי על טמפרטורה נמוכה
  • הוסיפי את המרשמלו לסיר וערבבי בעזרת כף עץ,
  • ללא הפסקה את המרשמלו עם החמאה על אש נמוכה
  • כשהמרשמלו נמס לגמרי הוסיפי את פצפוצי האורז המשיכי לערבב
    עד אשר כל התערובת מתאחדת ונראית אחידה
הפכי את הקערה מעל לתבנית המשומנת, ושטחי את התערובת על התבנית
בשכבה אחידה (טיפ שיקל עלייך, הרטיבי את הידיים הנקיות שלך ואז העזרי
בידיים לשטח את התערובות, היא יוצאת מאד דביקה וצמיגית שימי לב
שהתערובת איננה רותחת או חמה מידי למניעת כוויות.

הקפיאי במקרר / או בפריזר באם את ממהרת,

לאחר שהתערובת הופכת קשה הפכי את התבנית מעל משטח שאת יכולה לחתוך עליו,
חתכי לצורה הרצויה לך: ריבועים מלבנים, משולשים / לבבות וכו'
למעלה בתמונה, שתי שכבות של הממתק שנחתכו בחותכן לב, שנטבלו בשוקולד מומס
ורוד, וכשהתקשה (הכניסי לפריזר לכמה דקות) זילפו בעזרת שקית זילוף ושוקולד מומס פסי שוקולד
מעל.

ניתן בן שתי השכבות להכניס גם מקל סוכריות ואז לארוז ביתר קלות

טיפ לאריזת החטיפים:

אני החלטתי לארוז בצלופן נפרד כל חתיכת חטיף, כדי לא להתעסק איתם בידיים
כשאני מסדרת את השולחן לתצוגה.
כשאת אורזת את החטיף הכיני כוס מלאה במים ומגבת נקייה,
אני הרטבתי וייבשתי את הידיים אחרי כל חתיכה שארזתי. 

תמונות בקרוב כשאקבל אותן מעטרה. מחכה בסבלנות :) 

בהצלחה, ואשמח לדעת איך יצא :) 

לקבלת פוסטים נוספים טיפים ומבצעים, השאירי את שמך וכתובת
האינטרנט שלך כאן מימין בתיבת רשימת תפוצה


מתכונים ורעיונות נוספים ליצירה ולאפייה ראי בבלוג שלי  הקיש/י כאן

לערכות יצירה השאירי פרטים כאן:


חדר החלומות צור קשר


תודה ונתראה בפוסט הבא :) 
 
שלח לחבר הדפס
שתף