את המתכון הזה מצאתי לפני שנים באחד הספרים הישנים של מרתה סטיוארט כשעוד היינו בשבתון בארה"ב.
תמיד אהבתי עוגות לימון, ולכן המתכון הזה שהעתקתי אותו למחברת המתכונים שלי, קרץ אלי השבוע, כשהחלטתי לאפות קאפקייקס למסיבת בת המצווה של זוהר.
זוהר ביקשה במיוחד שבכיבוד שאני מכינה יהיו גם קאפקייקס אותם היא אוהבת במיוחד.
את הקאפקייקס שאפיתי היום אקשט בזילופי קצפת, וגם תמונה שלהם מוכנים אצרף יותר מאוחר.
המתכון קל פשוט ויוצא מצויין לי יצאו 13 קאפקייקס גודל 4
את גביעי נייר הפרגמנט הכנתי בעצמי
מלבנים של נייר פרגמנט בגודל 16X14 סמ' (הסברים על הקיפול בסוף)
3 ביצים שלמות
100 גר' חמאה רכה או חצי כוס שמן
110 גבינת שמנת / או יוגורט
חצי כפית מחית וניל (טעים יותר מסוכר וניל)
אופן ההכנה:
1. ערבבי תחילה את היבשים
2. ערבבי את הרטובים או אפילו ניתן להקציף אותם במטרפה
3. הכניסי את תערובת הקמח לקערת הרטובים, ערבבי בעדינות רק עד שכל החומרים מתמזגים.
הכניסי לתנור חם של 170 מעלות ל-12-15 דקות תלוי בתנור שלך.
הקאפקייקס צריכים להראות זהובים ולחוש קפיציים למגע. אם את לא בטוחה - הכניסה קיסם לאחד מהם, הוא צריך לצאת יבש.
הניחי בצד להצטנן, ואז תוכלי לצפות בציפויים שונים או לקשט בזילופי קצפת.
הוראות לקיפול נייר פרגמנט למנג'טים לקאפקייקס
גוזרים מלבנים של 14X16 סמ', במספר הקאפקייקס הרצוי,
מניחים דף אחד על כוס הפוכה בגודל של שקע מתבנית השקעים שלך
מהדקים את הדף אל הכוס,
מכניסים את הדף על שקע בתבנית השקעים
אין צורך לשמן!!