בלוג יום הולדת - עוגיות שיבולת שועל קריספיות ונהדרות - מתכון
או עוגיות קלות ומטריפות לימי קורונה
מה אתם עשיתם השבוע עם כל הזמן הזה והילדים בבית? אני לא חגגתי ימי הולדת, ולא הכנתי ערכות יצירה.
עשיתי מה שכולם עשו בימים המשוגעים האלה, חיפשתי את עצמי במטבח ומצאתי את עצמי אופה.
גם אני השתגעתי בבית, כבר שבועיים לא יוצאת מפאת הפחד מהמגיפה הנוראה הזאת, אז הלכתי לשוטט באינטרנט
ומצאתי את העוגיות הנהדרות האלה!!
רעיון נהדר ליום ההולדת בימי הקורונה, הוא יום הולדת אפיה, אמצי את הרעיון של אפייה עם מספר מצומצם של בנות
אצלכם בבית!!
ממה שאני שומעת ומבינה, עולם ילך בקרוב - תהתכנסויות קטנות ומסיבות מצומצמות מכל מה שידענו בשנים האחרונות.
מקור
רוצות מתכון? יאלל'ה בלי הרבה ברבורים ויש כאן הרבה
מתכונים מתאימים ב
בלוג יום הולדת הזה שלי כדאי להציץ
מתכון לעוגיות קריספיות במיוחד - עשויות קמח ושיבולת שועל
לחמם את התנור לחום 180 מעלות
להכין תבניות אפיה שעליהן נייר פרגמנט לאפיה
החומרים:
1 כוס קמח רגיל
3/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח (ממש מעט שמתי)
200 גר' חמאה (לא לזייף מרגרינה לא טעימה)
1 כוס סוכר רגיל
1/4 כוס סוכר חום
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל (אני הוספתי גם אבקת סוכר שיהיה טעים!)
2 וחצי כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט)
ואם תוסיפי גרדת לימון מבטיחה שיצא ממש טעים
אופן ההכנה:
את הקמח שיבולת שועל ואבקות למיניהן לערבב בשקית ניילון (הכי פחות מלכלך פטנט שלי)
חמאה רכה במעט (לא נוזלת), לערבב עם הסוכר במקסר לתערובת משחתית
להוסיף את הביצה ותמצית הוניל,
להוסיף לאט את היבשים אל תוך החמאה במהירות נמוכה,בזהירות שלא ליצור ענני קמח
ליצור תלוליות קטנות - 1/2 כפית תערובת על המגשים, הן מאוד מתפזרות אז כדאי לשמור על מרווחים גדולים
בן עוגיה אחת לשנייה. (לפחות 4 סמ' מכל כיוון בקיצור - 12 עוגיות בתבנית)
לאפות עד שהן משחימות, להוציא מהתנור ולקרר
לא לטרוף לפני שהן מתקררות! כי לא ישאר לאף אחד אחר!!! :)
בהצלחה ספרי לי איך היה אצלך כשאכלו אותן.
באהבה מיכל
אינסטגרם: https://www.instagram.com/yomhuledet/
בואי לפייסבוק https://www.facebook.com/pg/YomuledetM/photos/?ref=page_internal
בא לך לקבל עוד מתכונים ורעיונות למסיבות ולימי הולדת? מוזמנת להשאיר פרטים כאן: