הכנת כדורי שוקולד מקושטים - קייק פופס - מתכון לקייקפופס גם לפסח
לפני הפסח, ערכתי ברעננה, סדנת עוגות על מקל מצופות בשוקולות ומקושטות בקישוטי בצק סוכר,
היה כזה כיף שהבנות לא נסחפו ויכולות היינו לשבת ולקשט את הכדורים הקטנים עוד שעה בקלות :)
לכן החלטתי להעלות לכאן את המתכון וכמה רעיונות לקישוט.
האמת היא שאפשר לעשות מכדורי העוגה הקטנים האלה כל מה שמתחשק :)
אז אתם מוזמנים לנסות ולהנות.
כדי להכין את העוגות על מקל המתוקות האלה - תצטרכי להכין את כל המצרכים מראש
ולהיות מאד מאורגנת וסבלנית,
מתכון לקייקפופס: (15 - 20)
1. עוגת שוקולד מוכנה קנויה, או ביתית זו שאת מכינה לימי הולדת, או עוגת וניל או לימון לטעמך
2. 3-4 כפות תערובת של קרם מובחר כלשהו -
קרם שוקולד אגוזים, קרם וניל או ריבת חלב מצנצנת
3. צלחת שטוחה
4. 20 מקלות מעוגלים מעץ, או לבנים לסוכריות
5. שוקולד לבן שוקולד חלב (אפשר לצבוע את השוקולד בצבעי מאכל מקצועיים)
6. קערה גדולה לערבוב העוגה
7. קערה קטנה להמסת השוקולד
8. סבלנות ויצירתיות :)
מקור
בפינטרסט
הוראות הכנה:
- בתוך הקערה הגדולה יש לפורר את העוגה לפרורים קטנים ביותר
- מכניסים 3-4 קרם טעים ומערבבים היטב את הפרורים עם הקרם
- לוקחים מעט מן התערובות ומהדקים את הפרורים עם כפות
הידיים היטב כדי לקבל כדור בקוטר של 3-4 סמ'
- מניחים על צלחת ומכניסים למקפיא לכ- 10-15 דקות
- בינתיים שוברים את קוביות השוקולד, לתוך קערה קטנה
- מחממים את השוקולד במיקרוגל כ- 3-4 דקות עד שהוא
כמעט כולו מומס מערבבים את השוקולד בכף עד אשר כל השוקולד יומס
- לוקחים מקל לסוכריה טובלים את הקצה לאורך כ-2 ס"מ
ומכניסים אל תוך כדור העוגה פנימה בסיבוב,
- משהים שוב במקפיא ל- 10 דקות עד ליבוש השוקולד
- מוציאים את הכדורים, מכניסים כדור לתוך תערובת השוקולד
מוציאים ומנערים את העודף על דופן והקערה הקטנה.
- מעמידים את הכדורים בתוך כוס גבוהה וקשטי בקישוטים שונים לפי ראות עינייך וטעמך,
ניתן להשתמש בקישוטים קנויים או בקישוטים עשויים מבצק סוכר
לפסח: השתמשי בכדורי שוקולד עשויים מפרורי מצה
מתכון לכדורי שוקולד לפסח:
500 גר' פרורי מצה
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
1/2 כוס חלב או מים
200 גר' שוקולד מריר
2 כפות רום / קוניאק / ליקר אמרטו
אופן ההכנה:
מחממים את החלב/מים מכניסים את החמאה/מרגרינה, מחממים עד אשר המרגרינה נמסה,
מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד וממיסים בנוזלים.
מפוררים את המצות בקערה עמוקה, ומוסיפים את כל הנוזלים פנימה - מערבבים.
מוסיפים את הרום/קוניאק/ליקר אמרטו מערבבים היטב.
יוצרים כדורים שווים בגודלם ומכניסים למקפיא להתייצבות.
עבודות של תלמידות:
בהצלחה :)